Federaţia Rusă de Box face apel la unitate după rebeliunea grupului paramilitar Wagner

Federaţia rusă de box a făcut apel la cetăţeni să se unească în jurul ţării în urma unei rebeliuni a organizaţiei paramilitare Wagner Group, care a preluat controlul asupra oraşului Rostov, dar şi-a oprit avansarea asupra Moscovei.

558 afișări
Imaginea articolului Federaţia Rusă de Box face apel la unitate după rebeliunea grupului paramilitar Wagner

Федерация Бокса России, VK

Compania militară privată, fondată şi condusă de Evgheni Prigozhin, un fost aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a făcut apel la o rebeliune împotriva armatei ruse, trupele grupului preluând controlul oraşului Rostov pe Don şi, după cum se pare, controlând instalaţiile militare din Voronej.

Grupul Wagner a început apoi să avanseze spre Moscova, însă s-a întors la aproximativ 200 de kilometri de capitală pentru a "evita vărsarea de sânge", potrivit lui Prigozhin.

Presa rusă a relatat că preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a purtat discuţii cu Prigozhin, care au dus la detensionarea situaţiei.

Într-o declaraţie emisă înainte de dezescaladarea situaţiei, Federaţia Rusă de Box a făcut apel la populaţie să se ralieze lui Putin.

"În acest moment dificil pentru viaţa ţării noastre, conducerea Federaţiei Ruse de Box consideră că este necesar să îşi declare poziţia, să se adreseze familiei boxului, partenerilor şi prietenilor noştri", a precizat organizaţia într-un comunicat, citat de TASS, agenţia oficială de presă de stat a Rusiei şi preluat de insidethegames.

"Îl susţinem pe deplin pe preşedintele ţării noastre, care a făcut apel la ruşi să lase deoparte toate disputele în această perioadă dificilă, când se decide viitorul ţării noastre şi al poporului nostru.

Facem apel la toată lumea să se adune în jurul preşedintelui Federaţiei Ruse şi al comandantului suprem.

Suntem siguri că, în viitorul apropiat, situaţia va reveni la normal, viaţa societăţii noastre va reveni la normal, facem apel la întreaga comunitate de boxeri, la toţi cetăţenii ruşi să rămână calmi şi să aibă încredere doar în sursele oficiale de informare".

Anterior, Grupul Wagner a fost îndemnat să "prevină vărsarea de sânge" în Rostov, de către echipa de fotbal a oraşului, care joacă în prima ligă rusă.

Scriind pe contul său de Instagram, preşedintele FC Rostov, Vladimirovici Arutyunyants, a spus: "În zilele noastre, este important să ne amintim că suntem cu toţii o singură naţiune. Împreună am trecut prin multe şi doar împreună putem depăşi şi mai mult.

În astfel de momente trebuie să ne adunăm în jurul preşedintelui nostru şi să opunem o rezistenţă puternică duşmanilor patriei noastre!

Nu ne putem permite să fim slabi şi să ne ciocnim unii cu alţii! Fiţi prudenţi, preveniţi vărsarea de sânge şi distrugerea pe teritoriul nostru rusesc.

Trebuie să ne gândim nu doar la ziua de azi, ci şi la viitor - la copiii şi nepoţii noştri. Vreau să mă adresez separat cetăţenilor din Rostov: nu intraţi în panică.

Cel mai important lucru acum este să rămâneţi calmi şi să nu comiteţi acţiuni necugetate".

Pe canalul Telegram al lui Prigozhin au fost postate acuzaţii la adresa conducerii militare a Rusiei, potrivit agenţiei oficiale de ştiri de stat ruse TASS.

Ca răspuns, agenţia guvernamentală Serviciul Federal de Securitate (FSB) a demarat proceduri penale, în timp ce Centrul pentru Relaţii Publice al FSB a cerut luptătorilor companiei militare private să nu urmeze ordinele lui Prigozhin şi să ia măsuri pentru a-l reţine.

Putin a folosit un discurs televizat pentru a descrie acţiunile Grupului Wagner drept "trădare şi trădare".

Ca răspuns la avansarea Grupului Wagner spre Moscova, primarul oraşului, Serghei Sobyanin, a declarat că luni (26 iunie) va fi "o zi nelucrătoare" şi a îndemnat locuitorii să evite pe cât posibil deplasările în oraş.

La începutul zilei, Sobyanin a anulat toate evenimentele publice din oraş, inclusiv un festival de film sportiv dedicat celei de-a 100-a aniversări a sportului moscovit, care urma să înceapă duminică.

Evenimentul "10.000 de paşi către viaţă" din Moscova, care deschide trasee de mers pe jos şi oferă oportunităţi de a participa la antrenamente pentru un stil de viaţă sănătos, şi care urma să aibă loc marţi (27 iunie), pentru a coincide cu Ziua Tineretului, a fost, de asemenea, anulat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici