Fermierii francezi anunţă că ar putea organiza mai multe proteste în următoarea perioadă

Fermierii francezi ar putea organiza mai multe proteste în următoarele săptămâni pentru a împinge guvernul să îşi respecte promisiunile de a ajuta acest sector al economiei, a declarat duminică şeful celui mai mare sindicat agricol francez, FNSEA, potrivit Reuters.

155 afișări
Imaginea articolului Fermierii francezi anunţă că ar putea organiza mai multe proteste în următoarea perioadă

Fermierii francezi anunţă că ar putea organiza mai multe proteste în următoarea perioadă

Fermierii din mai multe ţări europene protestează de câteva săptămâni din cauza regulilor de mediu pe care le consideră exagerate, a concurenţei importurilor ieftine din afara Uniunii Europene, precum şi faţă de creşterea costurilor de producţie şi scăderea veniturilor.

Şeful sindicatului FNSEA, Arnaud Rousseaum a vorbit despre aceste lucruri în ultima zi a târgului agricol de la Paris şi înaintea unei întâlniri între preşedintele Emmanuel Macron şi reprezentanţii sindicatelor agricole la Palatul Elysee, la mijlocul lunii martie.

"Să ne aşteptăm ca în 15 zile să se termine totul este o greşeală. Fermierii au nevoie de ceva concret. Ar putea exista o serie de acţiuni pentru a ne asigura că lucrurile se vor întâmpla în zilele următoare", a declarat Rousseau, fără a oferi detalii.

Luna trecută, fermierii francezi au suspendat în mare parte protestele după ce premierul Gabriel Attal a promis noi măsuri în valoare de 400 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului agricol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici