Fidel Castro, pentru televiziunea venezuelană: Am fost omorât de multe ori

"Am fost omorât de multe ori", a declarat părintele Revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, într-un interviu audio difuzat vineri de televiziunea publică venezuelană, destinat să reducă la tăcere zvonurile privind starea sa de sănătate.

232 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro, pentru televiziunea venezuelană: Am fost omorât de multe ori

Fidel Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emisiunea "La Hojilla" a postului Venezolana de Television (VTV) a difuzat fotografii şi o înregistrare audio obţinută în cursul unei întrevederi, în cursul săptămânii, la Havana între Fidel Castro, în vârstă de 85 de ani, şi prezentatorul televiziunii venezuelane Mario Silva.

"Am fost omorât de multe ori" şi "mi s-a pregătit moartea", dar aceste planuri au "eşuat", chiar dacă "nu era nimic mai uşor decât să mă suprime", a ironizat Castro, răspunzând numeroaselor zvonuri potrivit cărora ar fi avut un atac cerebral şi chiar ar fi decedat.

În aceste cadre fixe, realizate probabil la domiciliul fostului lider cubanez, Fidel Castro poartă un pantalon verde şi o vestă albă.

Cei doi bărbaţi discută în mod destins despre diferite teme, cum ar fi problema traficului de droguri în Mexic, criza economică din Europa şi revoluţia cubaneză.

"Nu are hemoragie cerebrală, ci este un bărbat lucid", a comentat jurnalistul în cadrul emisiunii.

Joi, au fost deja publicate fotografii cu Fidel Castro în compania lui Mario Silva pe mai multe site-uri oficiale cubaneze pentru a dezminţi zvonurile.

Precedentele fotografii ale liderului cubanez datează din 23 iulie, când l-a primit pe preşedintele venezuelan Hugo Chavez, prezent în Cuba pentru chimioterapie.

Zvonurile privind posibila moarte a lui Fidel Castro au apărut la 13 august, ziua în care acesta a împlinit 85 de ani şi când a renunţat să mai asiste la un spectacol muzical oferit în onoarea sa la Havana.

Fidel Castro, care a condus Cuba timp de 48 de ani, s-a retras de la putere din motive de sănătate în iulie 2006. Fratele său Raul a preluat oficial preşedinţia în februarie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici