Fiul unui fost preşedinte african a făcut trafic de droguri pentru a finanţa o lovitură de stat

Fiul fostului preşedinte din Guineea-Bissau a fost închis în SUA pentru trafic de droguri. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a făcut trafic pentru a finanţa o lovitură de stat prin care încerca să devină preşedinte. El va sta în închisoare peste şase ani.

416 afișări
Imaginea articolului Fiul unui fost preşedinte african a făcut trafic de droguri pentru a finanţa o lovitură de stat

Fiul unui fost preşedinte african a făcut trafic de droguri pentru a finanţa o lovitură de stat

Malam Bacai Sanha Jr, fiul fostului preşedinte din Guineea-Bissau, a fost condamnat la peste şase ani de închisoare de către un tribunal american pentru că a condus o reţea internaţională de trafic de heroină.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani plănuia să folosească încasările pentru a deveni preşedintele ţării africane printr-o lovitură de stat, susţin autorităţile, potrivit BBC.

El este fiul lui Malam Bacai Sanha, care a condus ţara din Africa de Vest din 2009 până la moartea sa în 2012.

Sanha Jr a fost implicat şi în lovitură de stat eşuată din februarie 2022.

El a fost extrădat în SUA în august 2022, după ce a fost arestat în Tanzania. Bărbatul a pledat vinovat la acuzaţia de trafic de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici