Fondul de ajutor militar pentru Ucraina, suplimentat cu 3,8 miliarde de dolari

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit asupra unei suplimentări de 3,8 miliarde de dolari (3,5 miliarde de euro) a Fondului european pentru pace, în timp ce ministrul de externe al Ucrainei a cerut blocului să "accelereze" înfrângerea Rusiei.

219 afișări
Imaginea articolului Fondul de ajutor militar pentru Ucraina, suplimentat cu 3,8 miliarde de dolari

Fondul a fost folosit de statele membre ale UE pentru a finanţa ajutorul militar pentru Ucraina, relatează CNN.

Această decizie vine după ce ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, le-a cerut miniştrilor de externe din UE care participă luni la Consiliul Afaceri Externe să "accelereze înfrângerea Rusiei prin intensificarea sprijinului pentru Ucraina".

Sprijinul suplimentar angajat de UE pentru Ucraina vine după anunţul făcut săptămâna trecută de blocul comunitar cu privire la cea de-a 11-a rundă de sancţiuni împotriva Rusiei.

"Pachetul include măsuri menite să contracareze eludarea sancţiunilor şi listările individuale", a declarat miercuri preşedinţia suedeză a Consiliului UE.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat pachetul de sancţiuni, afirmând că "va da o nouă lovitură maşinăriei de război a lui Putin, cu restricţii mai stricte la export, vizând entităţile care sprijină Kremlinul".

"Instrumentul nostru anti-circumvenţie va împiedica Rusia să pună mâna pe bunurile sancţionate", a scris ea pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici