Forţele Aeriene americane au o nouă conducere

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a nominalizat luni noi lideri militar şi civil pentru Forţele Aeriene, în cadrul unei remanieri determinate de erori în administrarea arsenalului nuclear al Statelor Unite.

19 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene americane au o nouă conducere

Michael Donley şi Norton Schwartz

De asemenea, el a suspendat reducerile de personal în rândul Forţelor Aeriene, pe fondul suprasolicitării determinate de războiul din Irak şi Afganistan.

Gates l-a ales pe generalul Norton Schwartz, un pilot de avion cargo cu experienţă în operaţiuni speciale, pentru postul de comandant al Forţelor Aeriene, un semn că Pentagonul vrea ca forţa să se concentreze pe susţinerea celor două războaie, potrivit unor oficiali americani.

El l-a desemnat de asemenea pe oficialul din cadrul Pentagonului Michael Donley pentru funcţia de secretar al Forţelor Aeriene, principalul oficial civil.

Preşedintele George W. Bush plănuia să îl nominalizeze pe Dunley, care ar fi secretar în exerciţiu începând de la 21 iunie, până când numirea sa va fi confirmată de Senat, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Dana Perino.

Recomandările făcute de Gates vin după ce şeful Pentagonului i-a determinat săptămâna trecută pe secretarul Forţelor Aeriene Michael Wynne şi pe şeful Statului Major Michael Moseley să demisioneze, în urma unor erori privind gestionarea armelor nucleare şi componentelor.

În august 2007, un bombardier al Forţelor Aeriene înarmat din greşeală cu şase focoase nucleare a survolat SUA. Forţele Aeriene au demis un comandant, însă congresmenii au criticat ceea ce consideră lipsa de răspundere.

Îngrijorările privind securitatea echipamentelor nucleare şi legate de domeniul nuclear al SUA au sporit în martie, când Pentagonul a recunoscut trimiterea în Taiwan, din greşeală, a unor siguranţe de rachete nucleare în 2006. Armata americană nu a descoperit eroarea, aceasta fiind semnalată de autorităţile din Taiwan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici