Forţele Navale israeliene au distrus o ambarcaţiune palestiniană suspectă, în largul Fâşiei Gaza - FOTO, VIDEO

Forţele Navale israeliene au distrus, în Marea Mediterană, o ambarcaţiune palestiniană care încerca să ajungă în Fâşia Gaza pentru a furniza ilegal armament grupurilor islamiste, informează site-ul YnetNews.com.

2834 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale israeliene au distrus o ambarcaţiune palestiniană suspectă, în largul Fâşiei Gaza - FOTO, VIDEO

Forţele Navale israeliene au distrus o ambarcaţiune palestiniană suspectă, în largul Fâşiei Gaza - VIDEO

Ambarcaţiunea a fost observată iniţial plecând din sudul teritoriului palestinian Fâşia Gaza spre regiunea egipteană Sinai. După câteva zile, nava suspectă a încercat să revină în Fâşia Gaza, observându-se că era încărcată cu armament.

Nave ale Forţelor Navale israeliene au tras focuri de avertisment în încercarea de a opri ambarcaţiunea suspectă şi a captura echipajul. Întrucât nava a refuzat să oprească, s-a luat măsura scufundării acesteia, a transmis armata israeliană.

"Am observat o navă care se apropia şi am folosit senzori speciali de identificare şi localizare a ambarcaţiunilor suspecte. Nava a fost distrusă", a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Cei doi palestinieni care se aflau la bordul navei au sărit în apă şi au reuşit să ajungă pe ţărm înotând.

Fâşia Gaza este sub controlul organizaţiei islamiste palestiniene Hamas, un inamic declarat al Israelului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici