Armata israeliană a lansat peste 50 de atacuri asupra Fâşiei Gaza

Israelul a lansat zeci de atacuri asupra teritoriului palestinian Fâşiei Gaza drept răspuns la o rachetă care a căzut între două case într-o comunitate israeliană, informează site-ul publicaţiei The Guardian.

16281 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a lansat peste 50 de atacuri asupra Fâşiei Gaza

Atacul cu rachetă care a avut loc duminică în oraşul israelian Sderot, aflat în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza, a fost revendicat atât de Ahfad a-Sahaba, o grupare salafistă care recent a devenit mai activă în Gaza, cât şi de Frontul Popular de Eliberare a Palestinei. Potrivit unor surse ale Armatei israeliene, represariile statului israelian au fost 50 de atacuri care au lovit o serie de facţiuni palestieniene armate din Fâşia Gaza.

Forţele de securitate israeliene au vizat Brigada Izzedin Qassam a organizaţiei Hamas, Brigada Quds a Jihadului islamic şi Frontul de eliberare a Palestinei. Câţiva palestinieni, inclusiv un tânăr de 17 ani, au fost răniţi.

Raidurile au încălcat modelul israelian obişnuit al represaliilor, iar grupul islamist Hamas acuză Israelul de escaladarea tensiunilor.

Reacţia israeliană a avut loc în două valuri, primul, imediat după atacul cu rachetă, cel de-al doilea, în timpul nopţii, fiind folosite atunci trei avioane şi obuze de tanc.

Un reprezentant al organizaţiei Hamas a declarat: "Considerăm Israelul responsabil pentru escaladarea tensiunilor din Fâşia Gaza şi subliniem că această agresiune nu va reuşi să atenueze voinţa oamenilor noştri şi să dicteze termenii rezistenţei".

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a afirmat că "reprezentanţi militari sunt angajaţi să restabilească pacea în regiune şi să aducă linişte oamenilor din sudul Israelului. În vreme ce, teroriştii Hamas di Făşia Gaza, conduşi de interese radicale ostile, atacă persoane în mijlocul vacanţei de vară. Intenţiile acestora sunt clare, de a cauza durere, impune frica şi de a teroriza".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici