Fost preşedinte sud-coreean, eliberat după cinci ani de închisoare. Pentru ce şi-a ispăşit pedeapsa Park Geun-hye

  • Fosta şefă de stat sud-coreeană Park Geun-hye a fost eliberată vineri din închisoare după aproape cinci ani
  • Park a fost condamnată pentru corupţie
  • Punerea sa în libertate chiar înainte de alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în luna martie, a stârnit dezbateri publice
599 afișări
Imaginea articolului Fost preşedinte sud-coreean, eliberat după cinci ani de închisoare. Pentru ce şi-a ispăşit pedeapsa Park Geun-hye

Sursa foto: Profimedia

Park Geun-hye a fost eliberată vineri din închisoare după ce a petrecut aproape cinci ani. Fosta şefă de stat sud-coreeană a fost condamnată în 2017 pentru fapte de corupţie.

Park, în vârstă de 69 de ani, este primul lider ales democratic care a fost demis pe considerente judiciare. Ea a fost găsită vinovată de trafic de influenţă, spălare de bani şi delapidare de fonduri.

În ianuarie, instanţa supremă din Coreea de Sud a menţinut pedeapsa de 20 de ani de închisoare, însă săptămâna trecută preşedintele Moon Jae-in a graţiat-o. Actualul lider a motivat că starea de sănătate precară a lui Park şi dorinţa de a depăşi la nivel naţional acest episod nefericit, l-au determinat să ia această decizie.

Eliberarea lui Park este pusă în contextul în care fostul ei partid se află într-o cursă prezidenţială strânsă cu actualul preşedinte, după ce acesta şi-a anunţat candidatura.

Criticii au comentat mişcarea ca fiind o lovitură de imagine pentru Moon Jae-in, care încearcă să-şi atragă electoratul de partea sa pentru a obţine un nou mandat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici