Fosta iubită a lui Anders Breivik, despre obiceiurile criminalului: Se machia şi nu avea arme în casă

O pianistă belarusă, Nadia Vulegjanina, a povestit duminică cum a devenit în 2005, la vârsta de 21 de ani, iubita lui Anders Behring Breivik, dezvăluind că acesta se machia şi nu avea arme în casă, relatează The Sun în ediţia electronică de luni.

408 afișări
Imaginea articolului Fosta iubită a lui Anders Breivik, despre obiceiurile criminalului: Se machia şi nu avea arme în casă

Fosta iubită a lui Anders Breivik, despre obiceiurile criminalului: Se machia şi nu avea arme în casă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imediat după ce s-au cunoscut, Breivik a început să planifice tot restul vieţii lor împreună. Însă Nadia l-a părăsit după cinci săptămâni, deoarece nu o respecta, după care acesta a început să se radicalizeze. Pe 22 iulie Breivik ucidea 77 de persoane, într-un atac cu bombă la Oslo şi un atac armat pe Insula Utoya. El i-a făcut avansuri Nadiei după ce i-a remarcat profilul pe un site de "mirese ucrainence", între alte blonde subţitri şi atractive, scrie The Sun.

Ea era "disperată să evadeze" din capitala belarusă Minsk, în 2005, unde împărţea un apartament "tern" cu mama sa Alla, în timp ce el căuta femeia perfectă care să-i ofere "urmaşi arieni perfecţi". El, în vârstă de 26 de ani la vremea respectivă, a luat un zbor spre Belarus, după ce a "bombardat-o" cu e-mailuri şi scrisori de dragoste, devenind iubiţi în câteva zile.

"Pe atunci părea foarte normal. Era fascinant, bine îmbrăcat, iar în comparaţie cu mulţi bărbaţi din Belarus ştia cum să trateze o femeie", a declarat Nadia pentru tabloid.

"Era politicos, o companie plăcută şi mă trata bine. Era nerăbdător să se căsătorească, iar eu căutam un iubit care să mă ajute să plec din ţară", a adăugat ea.

După două săptămâni, Breivik i-a cumpărat Nadiei bilet de avion şi a adus-o în apartamentul său din Oslo, unde şi-a dezvăluit în curând partea "ciudată", potrivit publicaţiei.

"Nu mulţi bărbaţi se machiază! Când i-am spus-o, a încercat s-o dreagă, susţinând că genele negre îl fac să arate mai masculin. M-am gândit că era distractiv", mai declară tânăra.

"Nu avea arme în apartament, ci foarte multă băutură - sticle de vodkă de care era mândru, pentru că sunt atât de scumpe în Norvegia", continuă ea.

"Am făcut lucruri normale ca între iubiţi, ca ieşitul la masă şi plimbări. Abia aştepta să mă arate prietenilor lui. Dar în curând am început să ne certăm pentru nimicuri", a precizat ea pentru The Sun.

"Nu exista nicio scânteie între noi. Ştiam că nu va merge. El tot aducea vorba despre căsătorie, dar era ultimul lucru la care mă gândeam. Mi-am dat seama că nu era genul meu. Nu mă respecta. Era un machist, care credea că locul femeii este în bucătărie", a mai spus tânăra pe care, după ce a plecat acasă, Breivik a încercat să o recucerească prin e-mailuri şi scrisori, însă în zadar.

Prieteni de-ai acestuia au dezvăluit că, după despărţire, el s-a refugiat în spatele computerului, devenind introvertit, slab şi palid. Ulterior a comis atacurile, iar în prezent este supus unei evaluări psihiatrice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici