Foste angajate Goldman Sachs au dat în judecată banca pentru discriminare sexuală

Mai multe foste angajate ale Goldman Sachs au dat în judecată grupul american pentru discriminare sexuală, acuzând cea mai profitabilă bancă de pe Wall Street că promovează o politică corporatistă de excludere sistematică a femeilor de la majorări salariale şi promovări disponibile bărbaţilor.

23 afișări
Imaginea articolului Foste angajate Goldman Sachs au dat în judecată banca pentru discriminare sexuală

Foste angajate Goldman Sachs au dat în judecată banca pentru discriminare sexuală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procesul a fost deschis de trei foste angajate şi vizează să devină un caz colectiv în care să fie reprezentate toate femeile care au deţinut, în ultimii şase ani, funcţiile de director operaţional, vicepreşedinte sau angajat-asociat.

Un purtător de cuvânt al Goldman a refuzat să comenteze asupra procesului, deschis la o curte federală de justiţie din Manhattan.

Potrivit plângerii, directorii grupului, în marea majoritate bărbaţi, au putere discreţionară în a încredinţa conturile şi a delega responsabilităţi către subordonaţi, respectiv în a decide cine primeşte sprijin administrativ sau cursuri de perfecţionare.

Femeile sunt, din aceste cauze, subreprezentate în conducere, respectiv doar 14% din parteneri, 17% din directorii operaţionali şi 29% din vicepreşedinţi.

"Goldman Sachs a implementat intenţionat aceste politici la nivelul grupului, cu scopul de a acorda pachete salariale mai mari bărbaţilor şi de a-i promova mai des", se arată în plângere.

Procesul a fost deschis de Christina Chen-Oster, fost vicepreşedinte pentru divizia de obligaţiuni covertibile, Lisa Parisi, fost director pentru administrarea activelor, şi Shanna Orlich, care a ocupat postul de trader-asociat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici