Fostul guvernator al statului Arkansas şi-a anunţat candidatura. Îl îndeamnă pe Trump să se retragă

Fostul guvernator al statului Arkansas, Asa Hutchinson, şi-a anunţat duminică candidatura la preşedinţia SUA din 2024 cu o proclamaţie care îl diferenţiază de alţi actuali sau potenţiali candidaţi republicani: fostul preşedinte Donald Trump ar trebui să se retragă din cursă, potrivit Reuters.

501 afișări
Imaginea articolului Fostul guvernator al statului Arkansas şi-a anunţat candidatura. Îl îndeamnă pe Trump să se retragă

Fostul guvernator al statului Arkansas şi-a anunţat candidatura. Îl îndeamnă pe Trump să se retragă

Într-un interviu acordat la ABC, Hutchinson l-a îndemnat pe Trump, care şi-a lansat candidatura în noiembrie, să se retragă din cursă, după ce fostul preşedinte a fost pus sub acuzare la New York în urma unei anchete privind plăţile pentru către o vedetă porno.

„Adică, în primul rând, funcţia este mai importantă decât orice persoană individuală. Şi astfel, de dragul funcţiei prezidenţiale, cred că este prea mult un spectacol secundar şi o distragere a atenţiei, iar el trebuie să se poată concentra pe procesul său şi există prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Hutchinson.

Hutchinson, care a fost guvernator al statului sudic din 2015 până la începutul acestui an, după ce anterior a fost membru al Camerei Reprezentanţilor a SUA, a declarat că îşi va face anunţul oficial în Arkansas la sfârşitul acestei luni, dar că a decis să candideze.

„Am luat o decizie, iar decizia mea este că voi candida pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Hutchinson. „Sunt convins că oamenii vor lideri care să facă apel la ce este mai bun în America şi nu pur şi simplu să facă apel la cele mai rele instincte ale noastre”.

Se aşteaptă ca preşedintele democrat Joe Biden să candideze pentru a fi reales anul viitor.

Hutchinson, care l-a criticat pe Trump în trecut, a precizat duminică că nu se va sfii, ca şi candidat, să îl confrunte. Trump rămâne popular în rândul multor republicani, în pofida faptului că a devenit primul fost preşedinte american inculpat penal.

„Cred că este o zi tristă pentru America faptul că avem un fost preşedinte care este pus sub acuzare”, a declarat Hutchinson.

Întrebat dacă Trump ar trebui să se dea la o parte, Hutchinson a spus: „Ei bine, ar trebui, dar, în acelaşi timp, ştim că nu o va face”.

Un comitet de acţiune politică al lui Trump, Make America Great Again PAC, i-a răspuns lui Hutchinson, duminică, folosind unul dintre epitetele preferate ale lui Trump pentru criticii săi republicani, numindu-l RINO, sau Republican In Name Only.

„Singurii fani ai lui Hutchinson sunt în presa liberală”, a spus acesta.

Printre ceilalţi republicani care au lansat campanii pentru nominalizarea partidului pentru 2024 se numără fostul guvernator al Carolinei de Sud Nikki Haley şi investitorul activist Vivek Ramaswamy. Fostul vicepreşedinte Mike Pence şi guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, sunt consideraţi posibili candidaţi, iar ambii au luat apărarea lui Trump de la punerea sub acuzare de joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hutchinson,
trump,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici