Fostul primar al Parisului a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare

Fostul primar al Parisului Jean Tiberi, apropiat al fostul preşedinte Jacques Chirac, a fost condamnat marţi de curtea de apel din Paris la zece luni de închisoare cu suspendare şi la trei ani de ineligiilitate, într-un caz al alegătorilor falşi din anii 1990.

116 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al Parisului a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare

Fostul primar al Parisului Jean Tiberi a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare

Jean Tiberi, în vârstă de 78 de ani, care este încă primarul districtului 5 al Parisului, nu va putea astfel să se prezinte la alegerile municipale din 2014 dacă nu va face recurs.

Soţia sa Xaviere a fost condamnată la nouă luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 5.000 de euro.

În cursul procesului de apel din noiembrie 2012 soţii Tiberi au continuat să nege că au realizat înregistrarea frauduloasă pe listele electorale a apropiaţilor, simpatizanţi ai partidului de dreapta RPR şi a altor persoane care nu locuiau în district, la alegerile municipale din 1995 şi la legislativele din 1997.

Unele persoane au beneficiat în schimb de un loc la creşă, un loc de muncă sau o locuinţă.

Avocatul general l-s descris pe Tiberi ca fiind proiectantul "unei operaţiuni masive de înregistrare frauduloasă". Acesta a apreciat că cele aproximativ "6.000" de înregistrări efectuate pe listele electorale după descoperirea fraudei, în 1997, reflectă amploarea operaţiunii.

Tiberi a căutat să minimalizeze interesul pe care l-ar fi avut să fraudeze, arătând că a fost totuşi reales confortabil şi subliniind că justiţia nu a sancţionat decât "198" de alegători falşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici