Fostul şef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Putin

Fostul şef al forţelor armate britanice, Lordul Richard Dannett, vrea ca Vladimir Putin să fie supus unui „proces de tip Nürnberg” din cauza „tacticii imorale de neiertat” de a ataca civilii ucraineni, pentru a condamna „pentru totdeauna, în cărţile de istorie, ce a făcut Putin şi generalii săi”

7917 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Putin

Fostul şef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Putin

Lordul Richard Dannett a vorbit, la BBC, despre rolul pe care îl joacă moralul în războaie. Fostul şef al forţelor armate britanice a spus că moralul are „o influenţă uriaşă asupra a ceea ce se întâmplă pe teren”.

„Când vorbim despre puterea de luptă, există trei componente - există componenta fizică (tancurile, avioanele, echipamentul), există componentele conceptuale (planurile pe care le fac generalii), dar apoi există şi componenta morală - aceasta este voinţa soldaţilor de a lupta”, a spus Dannett, la BBC, citat, apoi şi de The Guardian

Fostul şef al forţelor armate britanice a pus în contrast situaţia la care se aşteptau trupele ruseşti - care au fost lăsate să creadă că au invadat Ucraina pentru a o elibera - cu realitatea.

„Înţelegem că au fost informaţi foarte prost, că vor pleca, că se vor mişca rapid, că vor fi primiţi ca pacificatori şi eliberatori, dar de fapt ceea ce au găsit a fost aceea că forţele armate ucrainene, civilii ucraineni, luptau cu hotărâre împotriva lor. Aceşti tineri sunt absolut confuzi, mulţi dintre ei sunt foarte tineri, speriaţi, epuizaţi de săptămâni de exerciţii”, a mai spus Lordul Richard Dannett.

Moralul trupelor ruse a fost slăbit şi mai mult de un eşec al sistemelor logistice ale armatei, a declarat Dannett.

„Aceşti oameni tineri nu numai că sunt speriaţi, dar acum sunt înfometaţi, combustibilul pentru tancuri nu este disponibil, aşa că au fost puşi într-o situaţie teribilă. Prin urmare, nu este de mirare că armata rusă nu a făcut progrese pe teren. Ei au fost nevoiţi să recurgă acum la această tactică imorală, de a bombarda civili lipsiţi de apărare”, a spus el.

Astfel, Dannett a fost de acord cu apelurile lui Gordon Brown şi ale altora ca Putin să nu fie doar pus pur şi simplu sub acuzare, ci să se organizeze „un proces de tip Nürnberg, pentru a condamna absolut, pentru totdeauna, în cărţile de istorie, ceea ce Putin şi generalii săi au făcut”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici