Fostul şef al băncii austriece naţionalizate Hypo Group Alpe Adria a fost arestat pentru delapidare

Poliţia austriacă l-a arestat vineri pe Wolfgang Kulterer, fostul şef al băncii austriece naţionalizate Hypo Group Alpe Adria, suspectat de deturnarea fondurilor bancare.

29 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al băncii austriece naţionalizate Hypo Group Alpe Adria a fost arestat pentru delapidare

Fostul şef al băncii austriece naţionalizate Hypo Group Alpe Adria a fost arestat pentru delapidare (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile au efectuat percheziţii în zece locuri, pentru suspiciuni de spălare de bani, fals în contabilitate şi conspiraţie, şi au arestat o a doua persoană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

Măsurile au loc la nouă luni după ce Hypo, controlată la acea dată de banca germană de stat BayernLB, a fost naţionalizată pentru a se evita un faliment care risca să afecteze sectorul financiar din regiune.

Arestările şi percheziţiile reprezintă ultimul capitol din istoria Hypo Group Alpe Adria, pe care Kulterer, cu sprijinul liderului austriac de extrema dreaptă Joerg Haider, a transformat-o dintr-o bancă regională într-o instituţie de credit importantă în Austria şi fosta Iugoslavie.

Cea mai gravă acuzaţie adusă lui Kulterer este cea abuz de încredere, întrucât s-a folosit de autoritatea deţinută pentru a administra fondurile băncii în folosul propriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici