FOTO Iranul a încercat să lanseze o rachetă dintr-un submarin / Testul a eşuat

Forţele navale iraniene au încercat, fără succes, să efectueze un test cu rachetă de la bordul unui submarin aflat în Golful Persic, afirmă oficiali americani citaţi de postul american Fox News şi de site-ul israelian Ynetnews.com.

2739 afișări
Imaginea articolului FOTO Iranul a încercat să lanseze o rachetă dintr-un submarin / Testul a eşuat

Iranul a încercat fără succes să lanseze o rachetă dintr-un submarin; testul a eşuat - surse

Testul balistic a avut loc marţi în Strâmtoarea Ormuz, la intrarea în Golful Persic. Forţele Navale iraniene au încercat să lanseze o rachetă de croazieră de la bordul unui submarin din clasa Yono, au declarat miercuri seară doi oficiali militari americani, sub protecţia anonimatului.

Doar Iranul şi Coreea de Nord deţin submarine militare de acest tip. Potrivit oficialilor citaţi, testul cu rachetă a fost un eşec.

Administraţia Donald Trump a condamnat în mod repetat activităţile balistice iraniene şi consideră testul o nouă provocare a regimului islamist de la Teheran. În aprilie, o ambarcaţiune militară a Gardienilor Revoluţiei iraniene s-a apropiat periculos de o navă a Forţelor Navale americane, în Golful Persic. În cursul incidentului maritim, echipajul navei militare a SUA a tras un foc de avertisment.

La rândul său, armata americană a efectuat miercuri, în California, un test cu o rachetă balistică intercontinentală, Minuteman-3. Testul, al doilea în ultima săptămână, a fost un succes.

Sursă foto: Fars News Agency

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici