Liderul organizaţiei Boko Haram ar fi fost grav rănit în urma unui atac aerian în Nigeria

Abubakar Shekau, liderul organizaţiei teroriste Boko Haram, ar fi fost grav rănit, iar unul din adjuncţii lui a decedat, în urma unui raid aerian al aviaţiei nigeriene, potrivit unor surse din cadrul forţelor de securitate, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

537 afișări
Imaginea articolului Liderul organizaţiei Boko Haram ar fi fost grav rănit în urma unui atac aerian în Nigeria

Liderul organizaţiei Boko Haram ar fi fost grav rănit în urma unui atac aerian în Nigeria

Acesta ar fi fost rănit în urma unui atac efectuat de două avioane nigeriene în nord-estul Nigeriei.

Se crede că el ar fi fost transportat pentru a primi îngrijiri medicale în zona frontierei dintre Nigeria şi Camerun, potrivit unei surse din cadrul forţelor de securitate, care a precizat că un adjunct al liderului organizaţiei a fost ucis.

Atacul aerian ar fi avut loc vineri şi a vizat un grup de terorişti Boko Haram în regiunea unui sat aflat la aproximativ 3 kilometri nord-est de localitatea Mangosum, a transmis aviaţia nigeriană.

Localnicii din zona unde a avut loc incidentul au declarat că militanţii Boko Haram au trecut la represalii în urma raidului aerian. Terorişti au executat şase pescari, acuzând localnicii că ar fi furnizat informaţii forţelor armate despre locul unde se ascundeau liderii organizaţiei.

Gruparea islamistă Boko Haram, al cărei nume înseamnă "Educaţia occidentală este interzisă", a fost înfiinţată în anul 2002 şi iniţial s-a concentrat pe combaterea educaţiei în stil occidental, pentru ca apoi să creeze un stat islamic radical în nord-estul Nigeriei. Activităţile teroriste ale Boko Haram s-au soldat cu peste 20.000 de morţi, iar aproximativ 2,6 milioane de nigerieni şi-au părăsit casele din cauza conflictului. Mai mult, milioane de persoane sunt în pericol să moară de foame din cauza devastării zonei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici