Angela Merkel afirmă că Ankara este un partener important şi UE nu ar trebui să respingă Turcia

Turcia este un partener important în lupta împotriva terorismului islamic, şi este în interesul UE să aibă relaţii bune cu Ankara, în pofida evoluţiilor negative care afectează relaţiile diplomatice, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

373 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel afirmă că Ankara este un partener important şi UE nu ar trebui să respingă Turcia

Angela Merkel afirmă că Ankara este un partener important şi UE nu ar trebui să respingă Turcia

Cancelarul a declarat într-un interviu pentru cotidianul Berliner Zeitung că Turcia este "un partener important în lupta împotriva terorismului islamic" şi este în interesul UE şi NATO să aibă relaţii bune cu Ankara.

"Nu ar trebui ca pur şi simplu să îndepărtăm un asemenea partener, chiar şi în contextul evoluţiilor negative pe care trebuie să le abordăm", a adăugat liderul german.

În ceea ce priveşte negocierile privind aderarea Turciei la UE, Merkel a declarat că statele europene "trebuie să discute ce fel de relaţii vor să aibă cu Turcia în viitor".

Johannes Hahn, comisarul UE pentru Extindere şi Politici de vecinătate, a declarat marţi că Turcia aparent a renunţat la planurile de aderare la Blocul comunitar.

"Tuturor le este clar că, cel puţin momentan, Turcia se îndepărtează de perspectiva europeană. Scopul relaţiei noastre trebuie să fie altul. Trebuie să vedem ce se poate face în viitor, dacă putem relua vreun fel de cooperare", a spus Hahn.

Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului şi la situaţia politică în Turcia, după tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. În urma acesteia, zeci de mii de oameni, inclusiv jurnalişti şi activişti, au fost arestaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici