Coreea de Nord confirmă arestarea unui cetăţean american de origine coreeană reţinut în luna aprilie

Agenţia publică de ştiri a Coreei de Nord a anunţat că cetăţeanul american de origine coreeană, reţinut pe data de 22 aprilie, a fost arestat pentru "comiterea de acte infracţionale ostile cu scopul răsturnării" regimului de la Phenian, informează site-ul postului France 24.

448 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord confirmă arestarea unui cetăţean american de origine coreeană reţinut în luna aprilie

Coreea de Nord confirmă arestarea unui cetăţean american de origine coreeană reţinut în luna aprilie

Kim Sang-Duk, sau Tony Kim, un american de origine coreeană, în vârstă de peste 50 de ani, a fost arestat pe aeroportul de la Phenian în momentul în care se pregătea să părăsească ţara. Acesta predase timp de câteva săptămâni la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Phenian.

La această instituţie de învăţământ, fondată de creştini evanghelici în anul 2010, predau mai mulţi cetăţeni americani.

Alţi doi americani mai sunt închişi în Coreea de Nord, unul fiind acuzat de spionaj, iar celălalt a fost arestat şi condamnat la 15 ani de muncă silnică după ce ar fi încercat să fure un afiş de propagandă dintr-un hotel nord-coreean.

Acest incident are loc în contextul intensificării tensiunilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici