Fragmente ale unui avion, găsite în Oceanul Atlantic - VIDEO

Forţele aeriene braziliene au descoperit "fragmente mici" ale unui avion în Oceanul Atlantic, la circa 650 de kilometri nord-est de Insula Fernando de Norohna, fără a putea confirma dacă este vorba de avionul Airbus A330 care a dispărut, a anunţat un purtător de cuvânt.

208 afișări
Imaginea articolului Fragmente ale unui avion, găsite în Oceanul Atlantic - VIDEO

Forţele aeriene braziliene au descoperit fragmente ale unui avion în Oceanul Atlantic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata a observat "resturi şi fragmente mici ale unui avion în ocean", a declarat colonelul Jorge Amaral, citat de presa locală. Printre resturile găsite "figurează un scaun", a precizat el.

Militarii au remarcat de asemenea "mici urme albe, o baliză portocalie, un recipient" şi urme de combustibil.

Întrebat despre posibilitatea de a găsi supravieţuitori, colonelul a răspuns "nu".

Mai multe dispozitive braziliene, franceze şi ale altor state efectuează cercetări în Oceanul Atlantic în încercarea de a repera epava avionului AF 447 care efectua cursa Rio de Janeiro-Paris, dispărut în noaptea de duminică spre luni.

Purtătorul de cuvânt a precizat că nu se poate confirma dacă este vorba despre avionul companiei Air France, decât dacă va fi găsită "o componentă având un număr de serie, de indentificare".

Localizarea fragmentelor la 650 de kilometri nord-est de arhipelagul Fernando de Noronha indică faptul că aparatul ar fi încercat să vireze la dreapta. Este posibil să fi avut o problemă şi să fi încercat să se întoarcă la Fernando de Noronha", a precizat acesta, adăugând că este în continuare prea curând pentru a trage concluzii şi că fragmentele trebuie identificate.

Resturile avionului au fost detectate în mijlocul oceanului, în timpul căutărilor nocturne, de un avion de tip Embraer R-99, varianta braziliană a avionului-radar Awacs, care a identificat în cursul dimineţii "anomalii ale unor unor piese metalice şi nemetalice din apă".

Un avion a fost trimis în zonă la răsăritul soarelui şi a confirmat la ora locală 06.49 (12.49 ora României) prezenţa resturilor dispersate pe o rază de 60 de kilometri.

Video Stirileprotv.ro

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici