Francois Hollande îl acuză pe Sarkozy că a tratat Europa ca pe "un ţap ispăşitor"

Candidatul socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Hollande, l-a acuzat duminică pe preşedintele Nicolas Sarkozy că a tratat Europa ca pe "un ţap ispăşitor", pledând pentru revizuirea acordurilor Schengen privind libera circulaţie a persoanelor în UE.

189 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande îl acuză pe Sarkozy că a tratat Europa ca pe "un ţap ispăşitor"

Francois Hollande (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Nicolas Sarkozy  "m-a acuzat timp de mai multe luni că vreau să renegociez Tratatul european privind disciplina bugetară şi austeritatea, care se va aplica în fiecare ţară", a afirmat Hollande în cadrul unei emisiuni televizate.

"Şi acest tratat este abia semnat, nu a fost încă ratificat, dar iată că Nicolas Sarkozy, care nu poate prezenta alte propuneri francezilor, tratează Europa ca pe un ţap ispăşitor şi cere să fie renegocit nu un tratat, ci trei tratate: Schengen (şi) alte două tratate", a adăugat el.

"Cred că este un candidat care se află într-o fugă înainte, dar totul se va opri în curând pentru că francezii vor avea decizia", a adăugat el.

Preşedintele francez, care candidează pentru un al doilea mandat, s-a pronunţat duminică în favoarea unor măsuri protecţioniste pentru a apăra întreprinderile europene şi a ameninţat că va scoate Franţa din spaţiul Schengen dacă acordurile europene privind libera circulaţie nu sunt revizuite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici