Franţa anunţă un fond de 100 de milioane de euro care permite Ucrainei să cumpere echipament militar

Franţa a anunţat un fond de 100 de milioane de euro care va permite Ucrainei să achiziţioneze direct echipament militar de la producătorii francezi, relatează CNN.

202 afișări
Imaginea articolului Franţa anunţă un fond de 100 de milioane de euro care permite Ucrainei să cumpere echipament militar

În timpul unei conferinţe de presă după un summit informal al liderilor Uniunii Europene de la Praga, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că acest fond va "permite Ucrainei să cumpere direct de la producătorii noştri echipamentele de care are cea mai mare nevoie pentru a-şi susţine efortul de război".

Această declaraţie urmează comentariilor făcute de Macron în timpul unei conferinţe de presă de joi seară, în cadrul căreia a promis să trimită alte obuziere franceze CAESAR în Ucraina.

Vineri, Macron a transmis, de asemenea, un mesaj prudent în ceea ce priveşte ameninţările Rusiei cu privire la un potenţial conflict nuclear.

Întrebat dacă împărtăşeşte punctul de vedere al preşedintelui american Joe Biden, care a avertizat în legătură cu un "Armageddon" nuclear ca răspuns la ameninţările nucleare ale lui Putin, Macron a răspuns: "trebuie să fim cu toţii foarte atenţi în această privinţă".

Preşedintele francez a făcut apel la o "deescaladare cât mai rapidă", realizată în "termeni acceptaţi de liderii ucraineni şi de poporul ucrainean".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici