Franţa avertizează asupra riscurilor generate de violenţele din Ierusalim

  • Administraţia Emmanuel Macron avertizează asupra riscului escaladării violenţelor din Ierusalim.
  • Ministerul francez de Externe: Aceste confruntări "generează riscul unei escaladări de amploare."
  • Oficial francez: "Toate părţile implicate trebuie să dea dovadă de cea mai mare reţinere şi să se abţină de la orice provocare."
281 afișări
Imaginea articolului Franţa avertizează asupra riscurilor generate de violenţele din Ierusalim

Franţa avertizează asupra riscurilor generate de violenţele din Ierusalim

Administraţia Emmanuel Macron a lansat, luni, un avertisment asupra riscurilor generate de violenţele dintre israelieni şi palestinieni produse în centrul vechi al oraşului Ierusalim, îndemnând ambele părţi să ia măsuri pentru reducerea tensiunilor.
 
Aceste confruntări "generează riscul unei escaladări de amploare", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Paris, citat de cotidianul Le Figaro.
 
"Toate părţile implicate trebuie să dea dovadă de cea mai mare reţinere şi să se abţină de la orice provocare", a subliniat oficialul francez.
 
Peste 300 de palestinieni şi cel puţin 16 agenţi de poliţie israelieni au fost răniţi, luni dimineaţă, în noi confruntări produse în centrul vechi al oraşului Ierusalim.
 
Tensiunile s-au amplificat în ultimele săptămâni, la Ierusalim, în Cisiordania şi Fâşia Gaza. În contextul violenţelor, Curtea Supremă de Justiţie din Israel a amânat, duminică, decizia de expulzare a unor familii palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim, în cazul unui litigiu cu un grup de colonişti evrei.
 
În urmă cu câteva zile, un elev israelian al unei şcoli teologice evreieşti a murit după ce a fost împuşcat în Cisiordania. De asemenea, un adolescent palestinian a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene.
 
Vinerea trecută, doi militanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal după ce au deschis focul asupra unui sediu al Poliţiei de frontieră israeliene. Tot vineri, într-un alt incident, un palestinian în vârstă de 27 de ani din Hebron a fost arestat după ce a încercat să atace mai multe persoane cu un cuţit, la Peştera Patriarhilor.
 
La începutul postului musulman al Ramadanului, protestatari palestinieni au atacat frecvent agenţi ai poliţiei israeliene în zona Porţii Damasc, la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, din cauza restricţiilor antiepidemice. În replică, în centrul Ierusalimului au avut loc marşuri antipalestiniene ale extremiştilor religioşi evrei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici