Franţa declară stare de urgenţă. Noile măsuri vor intra în vigoare incepând de sâmbătă, miezul nopţii

  • Franţa a decis reinstituirea stării de urgenţă din cauza creşterii accelerate a numărului de infectări cu noul coronavirus
  • Macron: Parcurgem ceea ce se numeste al doilea val al epidemiei. 32% din secţiile ATI sunt ocupate cu persoane care suferă de COVID-19
  • Iles de France şi alte opt mari oraşe din Franţa vor intra în carantină timp de patru săptămâni, între 21:00 şi 06:00
  • Perioada de carantină va putea fi prelungită cu încă două săptămâni, dacă Guvernul este de acord
20335 afișări
Imaginea articolului Franţa declară stare de urgenţă. Noile măsuri vor intra în vigoare incepând de sâmbătă, miezul nopţii

Guvernul francez a aprobat miercuri reinstituirea stării de urgenţă. Emmanuel Macron a propus şase săptămâni de carantină nocturnă, între orele 21:00 şi 06:00, dar Guvernul a aprobat doar patru. Preşedintele francez are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a suplimenta perioada de carantină cu alte două săptămâni.

Emmanuel Macron: Parcurgem ceea ce se numeşte valul doi al epidemiei de coronavirus. Iles-de-France este un focar activ, tot mai multe cazuri sunt raportate acolo. Prin urmare, atât Iles-de-France, cât şi alte opt oraşe mari din Franţa, unde rata de infectare este în creştere, vor trece în carantină de noapte. Carantina va fi instituită începând de sâmbătă, la miezul nopţii, şi va dura patru săptămâni, cu posibilitate de prelungire încă două săptămâni, până în decembrie, dacă Guvernul va fi de acord. Este o măsură importantă, peste 32% din capacitatea secţiilor ATI este ocupată de pacienţi COVID-19.

Emmanuel Macron a confirmat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00 inclusiv în Paris şi Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. 

Pentru a pune în aplicare măsura de carantină, ”vor exista controale şi amenzi de 135 de euro şi în cazul unor infracţiuni repetate amenda va ajunge şi la 1.500 de euro"

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici