Franţa interzice ambalajele din plastic pentru fructe şi legume. Când intră în vigoare noua lege

  • Noua lege franceză care interzice ambalajele din plastic pentru majoritatea fructelor şi legumelor a intrat în vigoare de astăzi
  • Castraveţii, lămâile şi portocalele se numără printre cele 30 de soiuri interzise de a fi ambalate în plastic
  • Pachetele mari precum şi fructele tocate sau procesate vor fi scutite de noua lege
1169 afișări
Imaginea articolului Franţa interzice ambalajele din plastic pentru fructe şi legume. Când intră în vigoare noua lege

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele Emmanuel Macron se declară mulţumit de noua interdicţie pe care a catalogat-o drept o adevărată revoluţie. Legea ambalajelor demonstrează angajamentul asumat de Franţa ca până în 2040 să elimine treptat materialele plastice de unică folosinţă.

Se estimează că mai mult de o treime din produsele din fructe şi legume din Hexagon sunt vândute în ambalaje de plastic, iar oficialii guvernamentali cred că interdicţia va putea împiedica folosirea a un miliard de articole de unică folosinţă, care nu sunt biodegradabile, în fiecare an.

Într-o declaraţie de anunţare a noii legi, Ministerul Mediului afirmă că Franţa foloseşte o „cantitate scandaloasă” de plastice şi noua interdicţie „vizează reducerea utilizării plasticului şi stimularea înlocuirii acestuia cu alte materiale reutilizabile şi reciclabile”.

Interdicţia face parte dintr-un program mai amplu introdus de guvernul lui Macron, care are ca scop eliminarea lentă a materialelor plastice din mai multe industrii.

Philippe Binard, de la Asociaţia Europeană a Produselor Proaspete, a declarat că „înlăturarea ambalajelor din plastic de pe majoritatea fructelor şi legumelor într-un termen atât de scurt nu permite testarea şi introducerea în timp util a alternativelor, fapt ce nu va garanta eliminarea stocurilor de ambalaje existente în timp util”.

Alte ţări europene au anunţat interdicţii similare în ultimele luni, din dorinţa de a-şi respecta angajamentele asumate recent la conferinţă COP26 de la Glasgow.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici