Franţa limitează vânzarea de produse pe bază de nicotină în farmacii, după ce un studiu arată că acestea pot proteja de Covid-19

  • Autorităţile franceze au limitat cantitatea de produse ce funcţionează ca înlocuitor de nicotină, care poate fi vândută unei singure persoane.
  • Vânzarea înlocuitorilor de nicotină online a fost suspendată în întregime pentru a proteja stocurile şi a evita cumpărarea în exces
  • Un studiu arată că nicotina ar avea potenţialul de a proteja oamenii împotriva infectării cu noul coronavirus.
2924 afișări
Imaginea articolului Franţa limitează vânzarea de produse pe bază de nicotină în farmacii, după ce un studiu arată că acestea pot proteja de Covid-19

Franţa limitează vânzarea de produse pe bază de nicotină în farmacii, după ce un studiu arată că acestea pot proteja de Covid-19

Guvernul francez a spus că până pe 11 mai, cât timp sunt în vigoare restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, farmaciile vor putea vinde cantităţi limitate de produse care ajută la tratarea dependenţei de nicotină, precum plasturi, gumă de mestecat sau pastile.

Vânzarea acestor produse online a fost suspendată în întregime.

Decizia a fost luată „în primul rând pentru prevenirea riscurilor de sănătate cauzate de consumul excesiv sau utilizarea necorespunzătoare a acestora ca urmare a informaţiilor privind efectul protector al nicotinei împotriva COVID-19”, a transmis guvernul într-un comunicat.

„În al doilea rând, garantează aprovizionarea continuă şi adecvată pentru persoanele care necesită asistenţă medicală pentru a se lăsa de fumat”, se mai arată în document.

Cercetătorii de la un spital de top din Paris au lansat miercuri un studiu realizat pe aproape 500 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, descoperind că doar 5% dintre aceştia erau fumători, în timp ce la nivel naţional, 35% din populaţia ţării fumează, scrie Daily Mail.

Studii care au prezentat concluzii similare au fost realizate şi în China. Aici, 12,6% din 1000 de persoane infectate erau fumători, în timp ce 26% din întreaga populaţie a Chinei fumează.

Cercetătorii francezi aşteaptă în prezent aprobările necesare pentru a continua studiile, inclusiv folosirea de plasturi cu nicotină pe angajaţii unui spital din Paris, pentru a vedea dacă îi protejează împotriva contractării virusului.

Teoria cercetătorilor este că nicotina ar putea avea efect asupra receptorilor celulari, blocând astfel virusul să intre în celule şi să se răspândească în organism, a explicat coautorul studiului, neurobiologul Jean-Pierre Changeux de la Institutul Pasteur din Franţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici