Franţa nu va pune în aplicare mandatul de arestare emis de TPI pe numele lui Florence Hartmann

Franţa a anunţat că nu o va aresta pe Florence Hartmann, fosta purtătoare de cuvânt a TPI vizată de un mandat emis de această instanţă, a anunţat Ministerul francez de Externe.

318 afișări
Imaginea articolului Franţa nu va pune în aplicare mandatul de arestare emis de TPI pe numele lui Florence Hartmann

Franţa nu va pune în aplicare mandatul de arestare emis de TPI pe numele lui Florence Hartmann (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Textele care vizează cooperarea între TPI şi Franţa nu se aplică decât în cazul crimelor grave pe care această instanţă are rolul de a le judeca", a explicat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei franceze.

"Calomnierea instanţei pentru care doamna Hartmann a fost condamnată nu se numără printre aceste crime, iar Franţa nu are nicio bază juridică pentru evaluarea acestei cooperări", a precizat reprezentantul Ministerului de Externe.

TPI a emis în octombrie un mandat de arestare pe numele lui Florence Hartmann pentru că aceasta refuză să plătească o amendă de 7.000 de euro la care a fost condamnată în 2009.

Fosta corespondentă a ziarului Le Monde Florence Hartmann a fost purtătoare de cuvânt a procurorului TPI Carla Del Ponte în perioada 2000 - 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici