Franţa, paralizată de noi proteste. Transportatorii au blocat drumurile din mai multe regiuni. FOTO, VIDEO

Transportatorii au blocat sâmbătă drumurile în aproximativ zece regiuni din Franţa pentru a protesta împotriva reducerii scutirilor de taxe pe caburanţi, în timp ce serviciile de tren şi metrou au fost puternic perturbate de o grevă împotriva reformei pensiilor, potrivit Reuters.

3250 afișări
Imaginea articolului Franţa, paralizată de noi proteste. Transportatorii au blocat drumurile din mai multe regiuni. FOTO, VIDEO

Drumuri blocate în mai multe regiuni din Franţa din cauza protestelor

La Paris, au existat confruntări cu poliţia în zona Denfert Rochereau întrucât câteva sute de protestatari „vestele galbene” şi-au continuat demonstraţiile săptămânale, dar au fost relativ puţini în comparaţie cu săptămânile anterioare, deoarece greva transportatorilor le-a îngreunat drumul spre capitală.

Presiunea mişcării vestelor galbene împotriva creşterii preţurilor şi a protestelor sindicale împotriva reformei pensiilor reprezintă o provocare majoră pentru eforturile preşedintelui Emmanuel Macron de a echilibra bugetul de stat şi de a introduce o legislaţie mai ecologică în a doua jumătate a mandatului său.

Federaţia de autocamioane Otre (Organisation des Transporteurs Routiers Européens) a anunţat că s-a opus creşterii taxelor la ccarburanţi pentru vehiculele comerciale din proiectul de buget pe 2020.

"Mişcarea noastră este o mişcare de furie împotriva pedepsei fiscale continue asupra transportului rutier pe care nu o mai putem tolera", a declarat Alexis Gibergues, preşedintele Otre din regiunea Ile-de-France din jurul Parisului, pentru televiziunea LCI.

Gibergues a declarat că transportatorii nu vizează centrul oraşului deocamdată, dar acest lucru s-ar putea schimba dacă guvernul nu răspunde.

Televiziunea franceză a arătat imagini cu camioane care blochează autostrăzile în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv Ile-de-France.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici