Franţa şi Germania, nemulţumite de planul CE de redistribuire a imigranţilor

Franţa şi Germania s-au declarat nemulţumite, luni, de planul Comisiei Europene de redistribuire a imigranţilor care ajung în Italia şi Grecia, afirmând că trebuie să fie luate în considerare eforturile depuse de ele pentru primirea solicitanţilor de azil.

357 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania, nemulţumite de planul CE de redistribuire a imigranţilor

Franţa şi Germania, nemulţumite de planul CE de redistribuire a imigranţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană a propus săptămâna trecută redistribuirea a 40.000 de imigranţi din Siria şi Eritreea care ajung în Italia şi Grecia altor ţări membre UE, Germania şi Franţa fiind desemnate să preia aproape 40 la sută dintre aceştia.

Miniştrii de Interne din Franţa şi Germania au afirmat într-o declaraţie comună că sunt pregătiţi să analizeze propunerea CE, bazată pe o distribuire corectă a imigranţilor.

"Acest mecanism de relocare temporară trebuie fundamentat pe două principii de importanţă egală: responsabilitate şi solidaritate. Noi credem că balanţa dintre aceste două principii nu a fost atinsă încă în propunerea prezentată de Comisie", au declarat ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici