Franţa susţine integrarea României în Schengen, pe baza unui calendar care să fie stabilit în martie

Franţa susţine principiul integrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, pe baza unui calendar care va fi stabilit cu partenerii europeni şi care urmează să fie discutat la următorul Consiliu JAI, din luna martie, a declarat premierul francez, Jean-Marc Ayrault.

647 afișări
Imaginea articolului Franţa susţine integrarea României în Schengen, pe baza unui calendar care să fie stabilit în martie

Franţa susţine integrarea României în Schengen, pe baza unui calendar care să fie stabilit în martie (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Am abordat şi problema aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, iar poziţia Franţei este cunoscută: Franţa susţine acest principiu pe baza unui calendar care va fi stabilit cu partenerii europeni şi care urmează să fie discutat la următorul Consiliu al miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne, din luna martie", a spus Ayrault, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta.

Premierul Ponta se află la Paris, în vizită de lucru.

El a declarat anterior că va pleca la Paris pentru a discuta cu preşedintele Francois Hollande şi primul-ministru Jean-Marc Ayrault despre aderarea României la spaţiul Schengen, arătând că poziţia Franţei este foarte importantă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici