Franţa, vizată de atacuri informatice care au legătură cu China

Sisteme informatice guvernamentale franceze au fost vizate de atacuri cibernetice, "care au trecut prin China", aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Statelor Unite şi al Germaniei, a declarat, sâmbătă, Francis Delon, secretar general pentru apărare naţională (SGDN), citat de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Franţa, vizată de atacuri informatice care au legătură cu China

Franţa, vizată de atacuri informatice care au legătură cu China

"Avem indicaţii conform cărora sistemele noastre de informaţii au făcut obiectul unor atacuri, ca şi cele ale altor ţări", a spus directorul Secretariatului General pentru Apărare Naţională, serviciu aflat în subordinea premierului francez.

"Avem dovada că acestea au trecut prin China. Dar sunt prudent. Când spun China, asta nu înseamnă guvernul chinez. Nu avem indicaţii că ar fi vorba despre Armata Populară Chineză", a precizat el, adăugând că autorităţile franceze analizează situaţia.

În ceea ce priveşte sistemele care au făcut obiectul atacurilor, Delon a afirmat că este vorba despre "reţele care privesc serviciile de stat".

Atacurile au legătură cu cele semnalate "în Statele Unite şi în Germania", a adăugat el, precizând: "Nu am fost ocoliţi de acest tip de atacuri".

Beijingul a dezminţit joi informaţiile potrivit cărora armata chineză ar fi atacat sisteme informatice sensibile ale unor ţări străine. Conform unui raport al Pentagonului citat de cotidianul britanic The Times, armata chineză ar fi realizat şi un plan pentru a scoate din funcţiune flota de portavioane a Statelor Unite, cu ajutorul unor atacuri informatice de amploare.

Pentagonul a recunoscut, în cursul acestei săptămâni, că a fost ţinta unor tentative de atacuri informatice din partea "unor state şi a unor organizaţii non-statale".

The Times şi The Independent au relatat joi că şi reţelele informatice ale guvernului britanic au fost atacate de armata chineză, iar săptămânalul Der Spiegel a afirmat săptămâna trecută că şi reţelele informatice ale guvernului german au fost atacate cu programe care ar putea proveni de la armata chienză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici