FSB susţine că ştie cine a ucis-o pe fiica aliatului lui Putin: O femeie a efectuat o "explozie controlată"

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a acuzat luni serviciile secrete ucrainene că au comis asasinarea în weekend a Dariei Dughina, fiica unui ideolog ultranaţionalist rus, au relatat agenţiile de presă ruseşti.

1149 afișări
Imaginea articolului FSB susţine că ştie cine a ucis-o pe fiica aliatului lui Putin: O femeie a efectuat o "explozie controlată"

Dughina, fiica proeminentului ideolog Alexander Dughin, a fost ucisă sâmbătă seara, când un presupus dispozitiv exploziv a aruncat în aer maşina Toyota Land Cruiser pe care o conducea, au declarat anchetatorii ruşi. Ucraina a negat implicarea, conform Reuters.

FSB a declarat că atacul a fost comis de o ucraineancă născută în 1979, căreia i-a dat numele.

Acesta a declarat că femeia şi fiica ei adolescentă au sosit în Rusia în luna iulie şi au petrecut o lună pregătind atacul prin închirierea unui apartament în acelaşi bloc de locuinţe şi cercetând stilul de viaţă al lui Dughina, potrivit unei declaraţii a FSB preluate de agenţiile de ştiri ruseşti.

Atacatorul a participat sâmbătă seară la un eveniment în afara Moscovei, la care se aflau şi Dughina şi tatăl ei, înainte de a efectua o "explozie controlată" a maşinii Dughinei şi de a fugi din Rusia în Estonia, a precizat FSB, citat de agenţiile de presă ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici