- Home
- Externe
- (15.01.2020, 12:18)
- Adina Petcu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Revolutions
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Fumul produs de incendiile din Australia va face inconjurul planetei. VIDEO
NASA avertizează că fumul produs de incendiile din Australia va face cel puţin un „circuit complet” al planetei, revenind în punctul de plecare, potrivit CNN.
777 afişări

Sursa: Profimedia Images
Folosind o flotă de sateliţi, agenţia spaţială NASA a analizat fumul şi aerosolii care provin de la incendiile din Australia, a relatat CNN. Rezultatele studiilor indică faptul că fumul a străbătut deja „o jumătate de planetă”, afectând calitatea aerului din ţările prin care a trecut.
A fleet of NASA satellites 🛰️ working together has been analyzing the aerosols and smoke from the massive fires burning in Australia.https://t.co/93geNvCBnU pic.twitter.com/ZedZ199lvJ
— NASA Goddard (@NASAGoddard) January 9, 2020ULTIMELE ȘTIRI
Mărturia unui polițist rănit în incidentele de la Capitoliu: „Mi-au luat arma și strigau: Omoară-l cu propria armă”
Autorităţile de la Bruxelles sunt în favoarea unui „certificat de vaccinare” european. Ce a declarat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
VIDEO Răpire în centrul Clujului. O adolescentă de 15 ani este băgată cu forţa într-o maşină. Oamenii nu reacţionează
Pfizer reduce temporar livrările de vaccin COVID-19 în Europa
Australia este devastată de cele mai grave incendii înregistrate în ultimele decenii, o mare parte a ţării fiind cuprinsă de flăcări de la sfârşitul lunii iulie. Cel puţin 28 de persoane au murit la nivel naţional, iar în statul New South Wales, peste 3.000 de case au fost distruse sau grav deteriorate. Autorităţile se luptă pentru a menţine situaţia sub control.
Până la data de 8 ianuarie, fumul străbătuse deja jumătate din traseul care face „înconjurul Pământului”, traversând America de Sud şi producând modificări de culoare a cerului, în special la răsărit şi apus a declarat NASA.
Fumul provocat de incendiile australiene a cauzat, de asemenea, probleme în ceea ce priveşte calitatea aerului din Noua Zeelandă şi a întunecat culorea zăpezii din munţi, a adăugat NASA. În plus, la începutul lunii ianuarie, gheţarii Fox şi Franz Josef din Noua Zeelandă s-au înroşit din cauza fumului.
„Condiţiile fără precedent” de căldură înăbuşitoare, combinată cu uscăciune extremă, au dus la un număr „neobişnuit de mare” de fenomene pirocumulonimbus - adică furtuni provocate de foc, declanşate de o ridicare de cenuşă, fum şi material arzător - a declarat agenţia spaţială. Pe fondul acestor fenomene, fumul poate ajungă în stratosferă, la altitudini de peste 1600 de metri, de unde ajunge la mii de kilometri distanţă, afectând condiţiile atmosferice din întreaga lume, a declarat NASA.
Cercetătorul Nicolas Bellouin, de la Universitatea Reading, a comentat că „dacă asemenea incendii se vor petrece în fiecare an, sau chiar la doi ani, impactul asupra calităţii aerului şi a climei va deveni extrem de puternic”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe