Funeraliile victimelor atentatelor teroriste de la Moscova, marcate de o puternică emoţie

Funeraliile unor victime ale atentatelor teroriste comise luni la metroul din Moscova au fost marcate, joi, de o puternică emoţie, persoanele ucise provenind din medii sociale variate, regiuni diferite şi având vârste cuprinse între 17 şi 64 de ani.

33 afișări
Imaginea articolului Funeraliile victimelor atentatelor teroriste de la Moscova, marcate de o puternică emoţie

Funeraliile victimelor atentatelor teroriste de la Moscova, marcate de o puternică emoţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zuhumor Ibraguimova a fost una dintre cele trei persoane înmormântate în cimitirul Kotliakovskoie, din sud-estul Moscovei. Copleşită de durere, fiica acesteia a strigat: "Lăsaţi-mă singură!", la trecerea sicriului cu trupul neînsufleţit al mamei sale, ucisă la vârsta de 60 de ani.

Alte ceremonii funerare au avut loc în capitală şi în afara Moscovei.

O tăcere grea domnea în cimitirul Kotliakovskoie, la trecerea sicrielor purtate de angajaţi de la pompe funebre.

Rudele unei victime au mărturisit că îi celebraseră cea de-a 50 aniversare, cu o zi înainte de dublul atentat de la metroul din Moscova, soldat cu 39 de morţi, în care şi-a pierdut viaţa.

Nu departe de ei, studenţi purtând eşarfe negre şi ţinând în mână garoafe roşii s-au strâns pentru un ultim rămas-bun adus colegului lor ucis la vârsta de 22 de ani.

Imagini difuzate de posturile ruse de televiziune au prezentat persoane în doliu la alte ceremonii funebre, purtând flori, icoane şi fotografii ale rudelor lor.

Pe măsură ce victimele atentatelor comise luni la Moscova au fost identificate, s-a descoperit că aceste persoane proveneau din medii sociale variate şi regiuni diferite ale ţării.

Printre ele figurau studenţi, pensionari, poliţişti, oameni de afaceri şi muncitori imigranţi din Asia Centrală, Filipine şi Malaysia, dependente de metroul din Moscova pentru deplasările lor.

Victimele ruse nu erau originare doar din Moscova, ci din mai multe regiuni ale acestei ţări vaste. Ele s-au stabilit în capitală, unde căutarea unui loc de muncă este mai uşoară decât în restul ţării.

Conform listei victimelor, furnizată de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, Valentina Egheazarian, o moscovită în vârstă de 17 ani care a murit la spital în urma rănilor, era cea mai tânără dintre victime, iar cea mai vârstnică, Irina Makarova, şi ea originară din capitală, avea 64 de ani.

La Tovarkovo, un sat cu aproximativ 500 de locuitori, situat în regiunea Kaluga din sudul Moscovei, toată populaţia a asistat la funeraliile unuia dintre locuitorii săi, Aleksandr Miliaiev, ucis în atentate la vârsta de 25 de ani, a anunţat agenţia Itar-Tass. Tânărul venise la Moscova pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Primarul oraşului, Iuri Lujkov, a promis familiilor victimelor 37.000 de ruble (932 de euro) pentru cheltuielile de înmormântare, potrivit agenţiilor ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici