Furtună de zăpadă în SUA: Mii de zboruri anulate

Viscolul care a afectat mai multe state din nordul SUA şi se îndrepta spre capitala Washington a determinat, marţi, anularea a aproximativ 2.600 de zboruri şi închiderea a sute de şcoli, făcând drumurile impracticabile în numeroase regiuni.

393 afișări
Imaginea articolului Furtună de zăpadă în SUA: Mii de zboruri anulate

Cel puţin 2.600 de zboruri, anulate în SUA din cauza unei furtuni ce se îndreaptă spre Washington

Peste zece state, din Minnesota (nord) până în Virginia (est), se aflau pe traiectoria acestei furtuni care a antrenat ninsori abundente în Montana, în nord-vestul ţării, unde stratul de zăpadă a ajuns la 60 de centimetri.

Cel puţin patru persoane au murit în accidente pe străzile şi autostrăzile acoperite de zăpadă sau polei, potrivit presei locale.

"Sunt aşteptate cantităţi impresionante de zăpadă, care vor face deplasările periculoase", au avertizat serviciile americane de meteorologie, sfătuind populaţia să nu se deplaseze decât în caz de urgenţă.

Furtuna a ajuns marţi seara în oraşul Chicago (Illinois, nord), unde este aşteptat un strat de zăpadă de 30 de centimetri. Peste 900 de zboruri au fost anulate pe aeroportul O'Hare din oraş, una dintre cele mai importante platforme aeroportuare americane, iar alte 260 pe un alt aeroport din Chicago.

Peste 100 de zboruri au fost, de asemenea, anulate la Minneapolis, în Minnesota (nord), potrivit site-ului specializat FlightAware.

Mai mult, 1.162 de zboruri prevăzute pentru miercuri au fost anulate în aşteptarea furtunii, majoritatea în regiunea capitalei federale Washington.

Furtuna, însoţită de rafale violente de vânt, se deplasa de fapt către est şi urma să întâlnească un alt front deasupra Munţilor Apalaşi, marţi seara. Aceasta ar urma să ajungă la Washington în noaptea de marţi spre miercuri, unde sunt aşteptate ninsori abundente care ar putea conduce la anularea unor evenimente.

Reuninile ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri în Congresul american, din centrul oraşului, au fost anulate ca măsură de precauţie, marţi seara. Unele voturi importante, în special cele legate de bugetul Statelor Unite, au fost amânate pentru după-amiază.

"Depresiunea se va transforma într-o furtună şi mai puternică când va ajunge în statele de pe malul Atlanticului", a subliniat Dan Petersen, de la serviciile naţionale de meteorologie.

"Ar putea fi ninsori abundente, care ar putea conduce la ruperea crengilor copacilor sau a liniilor de înaltă tensiune", a adăugat el.

La Washington este preconizat un strat de 10-20 de centimetri de zăpadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici