Furtuna Ileana devine uragan de categoria 1 în largul Mexicului

Furtuna Ileana a devenit miercuri seara uragan în largul coastelor Mexicului, în Oceanul Pacific, dar nu reprezintă un pericol, a anunţat Centrul de supraveghere a uraganelor (NHC), cu sediul la Miami (sud-est).

286 afișări
Imaginea articolului Furtuna Ileana devine uragan de categoria 1 în largul Mexicului

Furtuna Ileana devine uragan de categoria 1 în largul Mexicului (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Însoţit de rafale de vânt care suflă cu 120 de kilometri pe oră, Ileana a fost clasificat drept uragan de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, care are cinci nivele.

Uraganul se află la 540 de kilometri sud-vest de punctul extrem al peninsulei Baja California, în Mexic, a precizat NHC.

Acesta se deplasează către nord-vest cu viteza de 15 kilometri pe oră şi ar urma să îşi reducă intensitatea într-o zi sau două, potrivit centrului american.

"Nicio schimbare de intensitate nu este aşteptată în următoarele 12-24 de ore, dar o scădere progresivă ar urma să se producă ulterior", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici