Furtuna tropicală Gabrielle s-a abătut asupra Carolinei de Nord

Furtuna tropicală Gabrielle s-a abătut duminică asupra coastei statului american Carolina de Nord, cu rafale puternice de vânt, însă a slăbit în intensitate când s-a îndreptat spre Oceanul Atlantic, potrivit meteorologilor, citaţi de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Furtuna tropicală Gabrielle s-a abătut asupra Carolinei de Nord

Furtuna tropicală Gabrielle s-a abătut asupra Carolinei de Nord

Furtuna s-a abătut asupra coastei cu puţin timp înainte de prânz, potrivit Centrului american pentru Uragane.

Gabrielle este cea de-a şaptea furtună a sezonului de uragane din Atlantic 2007, cu rafale de vânt a căror viteză a scăzut la 75 de kilometri pe oră în jurul orei 20.00 (03.00 ora României).

Furtuna se îndrepta spre nord nord-est, cu o viteză de 19 kilometri pe oră, ea continuând cel mai probabil să se îndrepte în această direcţie.

"În această direcţie centrul ei se va întoarce spre Atlantic în decurs de câteva ore", a anunţat centrul pentru uragane.

Persoanele care au mers la plajă în Nags Head s-au bucurat de o zi însorită, dar rece.

Transportul cu feribotul între Hatteras Inlet şi Insula Ocracoke a fost suspendat în cursul după-amiezii din cauza condiţiilor nefavorabile, la fel şi cel care asigură legătura între insula Ocracoke şi statul Carolina de Nord.

Gabrielle a luat amploare sâmbătă, înainte ca sezonul de uragane de nouă luni să atingă apogeul istoric, luni, după ce a produs deja două dintre cele mai devastatoare uragane care s-au abătut vreodată asupra insulelor Caraibe, Dean şi Felix.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici