Gaza. ONU are cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict”

Şefii tuturor agenţiilor importante ale ONU au emis o declaraţie comună prin care solicită o „încetare imediată a focului" în Gaza. „Ajunge", este mesajul ferm transmis de reprezentanţii ONU care anunţă că au cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict".

567 afișări
Imaginea articolului Gaza. ONU are cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict”

Gaza. ONU are cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict”

„Timp de aproape o lună, lumea a urmărit cu şoc şi groază evoluţia situaţiei din Israel şi din teritoriile palestiniene ocupate, în faţa numărului tot mai mare de vieţi pierdute şi sfâşiate", au transmis şefii ONU, potrivit BBC.

Şefii unor organizaţii, printre care UNICEF, OMS, Programul Alimentar Mondial şi Salvaţi Copiii, au menţionat pierderile „îngrozitoare" de vieţi omeneşti de ambele părţi şi au cerut eliberarea necondiţionată a ostaticilor luaţi de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie.

„Uciderea îngrozitoare a şi mai multor civili în Gaza este revoltătoare, la fel ca şi lipsirea a 2,2 milioane de palestinieni de la hrană, apă, medicamente, electricitate şi combustibil", se mai arată în declaraţie.

În document mai scrie că 88 de persoane care lucrau pentru UNRWA, agenţia care se ocupă de refugiaţii palestinieni, au fost ucise începând cu 7 octombrie. Acesta este cel mai mare număr de victime ONU „înregistrat vreodată într-un singur conflict", este concluzia semnatarilor declaraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici