Generalul Oleksandr Sîrskîi aduce o nouă direcţie pe câmpul de luptă ucrainean

  • Generalul Oleksandr Sîrskîi subliniază necesitatea unei abordări noi pentru succesul pe câmpul de luptă.
  • Numirea sa marchează o remaniere militară semnificativă, înlocuindu-l pe generalul Valeri Zalujnîi.
  • În ciuda unor preocupări, Sîrskîi evidenţiază importanţa vieţii şi sănătăţii soldaţilor.
2567 afișări
Imaginea articolului Generalul Oleksandr Sîrskîi aduce o nouă direcţie pe câmpul de luptă ucrainean

Generalul Oleksandr Sîrskîi aduce o nouă direcţie pe câmpul de luptă ucrainean

Gen. Oleksandr Sîrskîi, noul general de top al Ucrainei, a subliniat necesitatea unei abordări proaspete pentru a obţine succesul pe câmpul de luptă, conform The Guardian. În prima sa declaraţie publică de când a preluat comanda ca şef al forţelor armate, a subliniat importanţa implementării schimbărilor şi îmbunătăţirea continuă a metodelor de război. Sîrskîi a identificat dronele şi războiul electronic ca exemple de tehnologii noi cruciale pentru victoria Ucrainei.

Numirea sa marchează o remaniere militară semnificativă, înlocuindu-l pe generalul Valeri Zalujnîi, ale cărui relaţii cu preşedintele Zelenski deveniseră tensionate. Decizia a ridicat speculaţii, cu critici care au sugerat motive politice în spatele mutării, posibil din cauza ratingurilor ridicate de aprobare ale lui Zalujnîi şi a potenţialului său ca adversar politic.

Refuzul lui Zalujnîi de a demisiona voluntar a dus la o serie de încercări nereuşite ale echipei lui Zelenskiy de a-l convinge. Cu toate acestea, angajamentul lui Zalujnîi în timpul războiului a fost recunoscut, el primind Ordinul ”Erou al Ucrainei”, cea mai înaltă distincţie a ţării, ca gest de unitate.

Numirea lui Sîrskîi vine în mijlocul celei mai dificile perioade pentru Ucraina de la începutul războiului, confruntându-se cu provocări precum atacurile agresive ale Rusiei şi întârzierile în finanţarea din partea SUA. Au fost exprimate unele îngrijorări cu privire la stilul său de conducere, ”de tip sovietic”, dar el a subliniat că ”viaţa şi sănătatea militarilor au fost şi vor fi întotdeauna principala valoare a armatei ucrainene."

Născut în regiunea Vladimir din Rusia, Sîrskîi s-a mutat în Ucraina în anii '80. Legăturile familiei sale cu Rusia au ridicat întrebări, iar mama sa a exprimat sprijin pentru invazia Rusiei pe reţelele sociale. Cu toate acestea, biroul lui Zelenski îl consideră pe Sîrskîi capabil să aducă o nouă abordare pe câmpul de luptă în mijlocul provocărilor în curs de desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici