Fermierii spanioli au ieşit în stradă pentru a patra zi şi plănuiesc proteste la Madrid

  • Fermierii spanioli au blocat vineri străzile din întreaga ţară în a patra zi de proteste şi au anunţat că intenţionează să se adune la Madrid.
  • Fermierii protestează faţă de normele de mediu ale UE, faţă de taxe şi de birocraţie, notează Reuters.
94 afișări
Imaginea articolului Fermierii spanioli au ieşit în stradă pentru a patra zi şi plănuiesc proteste la Madrid

Fermierii spanioli au ieşit în stradă pentru a patra zi şi plănuiesc proteste la Madrid

Începând de marţi, fermierii spanioli s-au alăturat colegilor lor din Germania, Franţa, Italia, Portugalia şi Belgia în proteste zilnice care au inclus blocarea mai multor autostrăzi şi porturi.

Vineri, traficul pe autostrada A-2 spre Madrid, în apropiere de oraşul central Torija, s-a blocat în spatele unui convoi de tractoare.

Potrivit cotidianului El Mundo, protestatarii s-au ciocnit cu poliţia în apropierea oraşului Merida, din sud-vestul ţării, aruncând cu pietre în poliţişti, care au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Plataforma 6, un grup de fermieri nou creat, a arătat că se va aduna în faţa tuturor clădirilor guvernamentale regionale din Spania, inclusiv în Madrid. Grupul plănuieşte proteste în capitală sâmbătă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici