Fermierii spanioli au continuat protestele, blocând străzi cu tractoarele

Fermierii spanioli şi-au intensificat joi protestele începute marţi împotriva creşterii costurilor, a birocraţiei şi a concurenţei neloiale din ţări din afara Uniunii Europene.

120 afișări
Imaginea articolului Fermierii spanioli au continuat protestele, blocând străzi cu tractoarele

Sursa foto: AP

În oraşul Vitoria, din nordul ţării, fermierii au mers cu tractoarele pe străzi şi au protestat în faţa sediului autorităţilor regionale. Traficul a fost perturbat şi în alte oraşe din ţară, relatează Reuters.

Fermierii spanioli s-au alăturat colegilor lor din Germania, Franţa, Italia şi Belgia, considerând că din cauza unor norme de protecţie a mediului au ajuns mai puţin competitivi decât fermierii din alte regiuni. De asemenea, ei spun că sunt sufocaţi de taxe şi de birocraţie.

Cantităţile mari de importuri din Ucraina, pentru care UE a renunţat la cote şi taxe de la invazia Rusiei, precum şi negocierile reînnoite pentru încheierea unui acord comercial între UE şi blocul sud-american Mercosur au alimentat nemulţumirea cu privire la concurenţa neloială.

Ministerul spaniol de Interne a declarat că poliţia a reţinut 12 persoane în timpul protestelor de miercuri, care au inclus blocarea mai multor centre mari de distribuţie a mărfurilor.

Începând de marţi, fermierii spanioli au blocat autostrăzi şi porturile din Malaga şi Castellon.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici