George W. Bush despre atentatele din 11 septembrie 2001: Cineva mi-a şoptit că un al doilea avion a lovit turnurile, că America era atacată - VIDEO

Fostul preşedinte american George W. Bush a acordat un interviu în care a vorbit despre atentatele de la 11 septembrie 2001, despre deciziile pe care a fost nevoit să le ia în acea zi despre cum atacurile i-au schimbat mandatul de preşedinte.

2105 afișări
Imaginea articolului George W. Bush despre atentatele din 11 septembrie 2001: Cineva mi-a şoptit că un al doilea avion a lovit turnurile, că America era atacată - VIDEO

George W. Bush despre atentatele din 11 septembrie 2001: Cineva mi-a şoptit că un al doilea avion a lovit turnurile, că America era atacată

"A fost o zi moumentală, care mi-a schimbat preşedinţia complet. Am devenit un preşedinte într-un război. Era ceva ce nu anticipasem şi nu am vrut să fiu implicat în aşa ceva", a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru National Geographic.

George W. Bush, care se afla într-o sală de clasă, alături de elevi, în momentul în care a aflat de atacuri, a declarat că ştiuse dinainte de a intra în şcoală că un avion lovise World Trade Center.

"La început am crezut că era un avion uşor, că a lovit clădirea din cauza vremii sau că ceva extraordinar i s-a întâmplat pilotului. În timp ce ascultam lecţia alături de elevi, am auzit pe cineva în spatele meu, care mi-a şoptit că un al doilea avion a lovit turnurile, că America era atacată", a declarat Bush.

Peter Schnall, care a realizat interviul cu fostul preşedinte american, a declarat pentru CNN că acesta a avut loc pe parcursul a cinci ore, în două zile. Conform documentaristului, preşedintele a fost copleşit de eveniment. A fost ziua în care viaţa şi mandatul de preşedinte i s-a schimbat.

Preşedintele a vorbit în interviu despre unele dintre deciziile pe care a fost nevoit să le ia în acea zi, cum ar fi doborârea avioanelor comerciale care nu au răspuns pozitiv la cererile de aterizare. O vreme, preşedintele nu era sigur dacă ordinul era responsabil de prăbuşirea zborului 93 al United Airlines în apropiere de Shanksville, Pennsylvania.

"Statele Unite îi vor vâna şi îi vor pedepsi pe cei responsabili pentru aceste acte", a declarat George W. Bush într-o conferinţă de presă, după atacuri.

Fostul preşedinte american a vorbit şi despre momentul în care a primit vestea morţii liderului al-Qaida, Osama ben Laden, spunând că nu a simţit nicio clipă fericire.

Peter Schnall a declarat că George W. Bush nu a spus niciodată că regretă vreun lucru făcut în acea zi, că nu ar fi făcut lucrurile în mod diferit, ci că a luat decizii care stârnesc controverse chiar şi azi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici