Georgia cere Rusiei un schimb de date radar în cadrul anchetei privind incidentul aviatic

Autorităţile de la Tbilisi au cerut Rusiei să efectueze un schimb de date radar pentru a stabili cine a doborât un avion georgian fără pilot la 20 aprilie în spaţiul aerian al Georgiei, relatează Itar-Tass în pagina electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Georgia cere Rusiei un schimb de date radar în cadrul anchetei privind incidentul aviatic

Georgia cere Rusiei un schimb de date radar în cadrul anchetei privind incidentul aviatic (Imagine: Mediafax Foto)

"Ambasadorul rus în Georgia, Viaceslav Kovalenko, va fi convocat la 24 aprilie la Ministerul georgian de Externe. Vom cere ambasadorului rus în Georgia să efectueze un schimb de date recepţionate de staţiile radar militare ale celor două ţări pentru a stabili cine a doborât avionul georgian fără pilot", a declarat miercuri adjunctul ministrului georgian de Externe, Grigol Vaşazde, în cursul unei reuniuni a Consiliului georgian de Securitate.

"Partea georgiană deţine dovezi de necontestat potrivit cărora avionul nostru a fost doborât de un avion rus de vânătoare de tip MIG-29", a adăugat acesta.

"Dacă partea rusă deţine alte informaţii privind incidentul din 20 aprilie, atunci suntem dispuşi să le predăm spre analiză experţilor internaţionali", a subliniat diplomatul georgian.

El a precizat că un grup de experţi internaţionali va sosi la Tbilisi în curând, printre aceştia şi reprezentanţi ai statelor neutre, pentru a forma o comisie însărcinată cu anchetarea incidentului din 20 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici