Georgia, mulţumită că alegerile legislative au fost evaluate cu exigenţă

Georgia este "mândră" că alegerile legislative au fost evaluate de observatorii internaţionali prin prisma criteriilor severe vest-europene, şi nu în calitate de republică sovietică, a declarat joi un oficial guvernamental.

18 afișări
Imaginea articolului Georgia, mulţumită că alegerile legislative au fost evaluate cu exigenţă

Georgia, mulţumită că alegerile legislative au fost evaluate cu exigenţă (Imagine: Mediafax Foto)

Observatorii OSCE au evaluat sever alegerile legislative din Georgia, scrutin care a fost considerat un test pentru progresele democratice înregistrate de această fostă republică sovietică din Caucaz, care vrea să adere la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord-Atlantică.

"Suntem de fapt foarte mândri că am fost evaluaţi în funcţie de criteriile vest-europene şi nu cele postsovietice", a declarat adjunctul ministrului de Interne, Ekaterine Zguladze, într-o conferinţă de presă. "Acest lucru prespune o provocare mai dificilă, este mai exigent şi înseamnă că trebuie să ne ameliorăm în mod constant", a adăugat ea.

"Am făcut probabil ceea ce trebuia pentru ca astfel de criterii să se aplice în cazul nostru", a apreciat Zguladze.

"Societatea civilă dinamică" a Georgiei, despre care vorbeşte raportul observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), "constituie una dintre cele mai bune dovezi ale faptului că, dacă aparţinem unui grup, acesta este comunitatea euroatlantică a naţiunilor libere", a precizat ea.

Observatorii, care au constatat progrese în comparaţie cu alegerile prezidenţiale din ianuarie, au semnalat însă "o serie de probleme".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici