Germania extinde embargoul asupra vânzării de arme în Arabia Saudită până la sfârşitul lui martie

Germania a informat miercuri că va extinde embargoul asupra vânzării de arme în Arabia Saudită până la sfârşitul lunii martie, fiind îngrijorată de rolul acesteia în conflictul din Yemen şi asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului Germania extinde embargoul asupra vânzării de arme în Arabia Saudită până la sfârşitul lui martie

Germania extinde embargoul asupra vânzării de arme în Arabia Saudită până la sfârşitul lui martie

Coaliţia de guvernământ din Germania se află sub presiune din partea Marii Britanii şi Franţei, care au cerut reluarea vânzării de arme şi au avertizat că embargoul va afecta credibilitatea comercială.

Îngrjorat deja de implicarea Arabiei Saudite în conflictul din Yemen, Guvernul german a interzis viitoarele vânzări de arme către Riyad în luna noiembrie, după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

"Guvernul a decis să extindă interdicţia de export până la sfârşitul lunii martie, având în vedere situaţia din Yemen", a informat ministrul german de Externe Heiko Maas.

"Nu numai că nu vor exista înţelegeri până la sfârşitul acestei luni, dar tranzacţiile convenite deja nu vor fi livrate", a adăugat acesta.

Maas este primul oficial german care confirmă public extinderea embargoului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici