Germania limitează vaccinarea cu AstraZeneca. Doar persoanele sub 60 de ani pot primi serul

  • Vaccinul AstraZeneca va putea fi administrat doar cetăţenilor care au sub 60 de ani.
  • Cel puţin, asta a declarat Angela Merkel marţi, urmând recomandarea comitelul de vaccinare al ţării.
  • Decizia vine după raportarea a 31 de cazuri de tromboze rare apărute la pacienţi după administrarea primei doze de AstraZeneca.
4356 afișări
Imaginea articolului Germania limitează vaccinarea cu AstraZeneca. Doar persoanele sub 60 de ani pot primi serul

Angela Merkel a făcut anunţul

Persoanele din grupul de vârstă 60-69 care urmează la vaccinare o pot face fără a sta pe gânduri. Acesta este îndemnul  ministrul Sănătăţii Jens Spahn, conform CNN. Decizia a fost luată rapid şi transmisă la fel de repede.
 
Comitetul de vaccinare nu a explicat încă hotărârea, dar elementul ştiut este acela că există o serie de complicaţii rezultate. Concret, au fost raportate reacţii grave la unul din 100.000 de oameni imunizaţi, arată autorităţile. Acestea nu explică, însă, care sunt aceste complicaţii şi cât de grave sunt. 
 
Momentan, 2,7 milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză din vaccinul AstraZeneca, arată Ministerul Sănătăţii german. 
 
Persoanele care au sub 60 de ani pot alege serul AstraZeneca dar doar după evaluarea acestora de către un doctor, pentru a stabili eventualele riscuri, a mai precizat Markel marţi, la o conferinţă de presă în Berlin, ocazie cu care au fost prezentate şi recomandările comitetului de vaccinare STIKO. 
 
Decizia a fost luată pentru toată ţară imediat ce autorităţile oraşului Berlin au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, argumentând cu noi date despre reacţiile adverse.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici