Germania propune înfiinţarea unei zone de securitate în nordul Siriei

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a propus luni crearea unei zone de securitate în nordul Siriei pentru a proteja civilii strămutaţi şi pentru a se asigura că lupta împotriva militanţilor reţelei extremiste Stat Islamic va continua, potrivit Reuters.

588 afișări
Imaginea articolului Germania propune înfiinţarea unei zone de securitate în nordul Siriei

Germania propune înfiinţarea unei zone de securitate în nordul Siriei

"Sugestia mea este să înfiinţăm o zonă de securitate controlată la nivel internaţional care să implice Turcia şi Rusia", a declarat într-un interviu Kramp-Karrenbauer, care este, de asemenea, liderul conservatorilor cancelarului Angela Merkel.

Măsura ar trebui, de asemenea, să stabilizeze regiunea, astfel încât civilii să-şi poată reconstrui vieţile şi refugiaţii să se poată întoarce în mod voluntar, a completat Kramp-Karrenbauer

Ministrul a adăugat că a avut colaborat îndeaproape cu Merkel în ceea ce priveşte ideea unei zone de securitate în nordul Siriei şi că a informat cei mai importanţi aliaţi ai Germaniei cu privire la propunere.

Este prima dată când guvernul german propune o misiune militară în Orientul Mijlociu. Dacă este sprijinit de Turcia şi Rusia, Berlinul ar putea să trimită trupe în Siria ca parte a misiunii.

Propunerea lui Kramp-Karrenbauer ar putea creşte tensiunile în cadrul coaliţiei conduse de Merkel, deoarece aliaţii social-democraţi sunt sceptici cu privire la orice implicare militară directă în Siria.

Kramp-Karrenbauer şi-a apărat ideea, spunând că nu îi mai poate auzi politicienii germani spunând doar că sunt preocupaţi de violenţa din Siria fără să acţioneze. Germania şi coaliţia de guvernământ trebuie să facă mai mult şi să contribuie la rezolvarea crizelor internaţionale, a afirmat ministrul.

Taguri:
germania,
siria,
conflict

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici