MONITORUL APĂRĂRII | Germania şi Marea Britanie au semnat un acord de cooperare militară. Planul Londrei pentru securitatea europeană post-Brexit

Germania şi Marea Britanie au semnat vineri un acord de cooperare militară, un semnal că Guvernul de la Londra menţine angajamentul pentru apărarea Europei în pofida impasului negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema Brexit, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2345 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Germania şi Marea Britanie au semnat un acord de cooperare militară. Planul Londrei pentru securitatea europeană post-Brexit

Germania şi Marea Britanie au semnat un acord de cooperare militară

Unul dintre cele mai puternice atuuri ale Guvernului de la Londra în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE este aşteptarea că naţiunea britanică va continua să joace un rol determinant în securitatea europeană post-Brexit.

Gavin Williamson, ministrul britanic al Apărării, a semnat vineri, în orăşelul german Sennelager, cu omologul său din Germania, Ursula von der Leyen, un acord de cooperare militară britanico-germană.

"Suntem determinaţi să aprofundăm şi să consolidăm relaţiile pentru atingerea obiectivelor comune în materie de apărare şi securitate", se arată în documentul germano-britanic.

Acordul prevede cooperarea între forţele navale, terestre şi aeriene ale celor două ţări, precum şi colaborare în achiziţiile de armament.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici