Germania va ridica interdicţia promovării avortului. Ministrul justiţiei face precizări

  • Ministrul german al justiţiei a oferit mai multe detalii privind noul proiect de lege referitor la avorturi
  • Guvernul de coaliţie urmează să ridice interdicţia ţării privind promovarea întreruperilor de sarcină
  • Femeile germane vor putea face procedura în siguranţă
1086 afișări
Imaginea articolului Germania va ridica interdicţia promovării avortului. Ministrul justiţiei face precizări

Sursa foto: Profimedia

Ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, a făcut un anunţ mult aşteptat: guvernul de coaliţie urmează să ridice interdicţia ţării privind promovarea avorturilor. Ministerul Justiţiei a înaintat luni un proiect de lege, care doreşte să pună capăt a ceea ce Buschmann a numit o situaţie „insustenabilă” care privează femeile de drepturile lor reproductive.

În Germania, interzicerea promovării avortului este menţionată într-o secţiunea specială din codul penal: paragraful 219a. Potrivit acelei secţiuni, dacă medicii îşi promovează serviciile pentru a provoca o întrerupere de sarcină, pot fi acuzaţi penal.

Acum, noul guvern german face un pas mai aproape de respectarea promisiunilor: abrogarea acelei secţiuni şi redarea femeilor libertatea de a putea alege, relatează Politico.

Proiectul de lege prevede ca medicii să poată sprijini femeile în această situaţie dificilă fără teama de a fi urmăriţi penal, întrucât paragraful respectiv atentează la dreptul femeii la autodeterminare sexuală, produce incertitudine juridică pentru specialişti şi nu este necesar pentru protecţia vieţii nenăscute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici