Gest antisemit, la Marsilia: Un minor a rănit un evreu, cu maceta, în plină stradă. Cazeneuve denunţă agresiunea "revoltătoare" - FOTO, VIDEO

Un minor, aparent cu probleme psihice, a rănit uşor cu o macetă un bărbat care purta o kippa. Incidentul s-a petrecut luni, la Marsilia, în plină stradă, înainte ca agresorul să fie arestat de poliţie şi să revendice un gest antisemit, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, relatează AFP online.

645 afișări
Imaginea articolului Gest antisemit, la Marsilia: Un minor a rănit un evreu, cu maceta, în plină stradă. Cazeneuve denunţă agresiunea "revoltătoare" - FOTO, VIDEO

Gest antisemit, la Marsilia: Un minor a rănit un evreu, cu maceta, în plină stradă. Cazeneuve denunţă agresiunea "revoltătoare" - FOTO

Tânărul, născut în 2000, a lovit victima în timp ce se aflau în faţa Primăriei Arondismentului al IX-lea din Marsilia, în faţa unor martori, şi a lăsat arma la faţa locului, a precizat această sursă.

Victima a fost rănită uşor la nivelul spatelui şi la o mână.

Plecat în fugă, presupusul autor a fost reţinut zece minute mai târziu de către Brigada Anticriminalitate (BAC).

"Este vorba despre un individ foarte surescitat, dar care-şi revendică în mod clar fapta, pe care o putem cataloga antisemită", a declarat o sursă apropiată dosarului.

"Individul nu pare să fie în toate facultăţile" mentale, a precizat altă sursă apropiată dosarului. "Cazul este luat foarte în serios de către anchetatori", a declarat sursa din cadrul poliţiei.

Cazeneuve denunţă o "revoltătoare agresiune antisemită" asupra unui profesor

Pe de altă parte, ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a denunţat o "agresiune antisemită revoltătoare" asupra a unui profesor de la o şcoală evreiască, relatează Reuters.

"Susţin victima revoltătoarei agresuni antisemite din #Marseille", a scris ministrul pe contul său de Twitter.

Cazeneuve a anunţat în acelaşi mesaj o "anchetă în curs sub autoritatea Justiţiei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici